Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi er en frit tilgængelig bibliografisk database stillet til rådighed af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Her kan du søge blandt mere end 23.000 poster, der henviser til artikler, bøger, afhandlinger m.m. om dansk litteratur.

Med en enkelt søgning kan du nemt få overblik over, hvad der er skrevet om en bestemt skønlitterær forfatter eller et bestemt værk i perioden 1967-2023. Prøv fx at skrive ”Karen Blixen” i søgefeltet, og klik på ”Søg”. Herefter vil du få en liste over poster, der henviser til litteratur om Karen Blixens forfatterskab.

Databasen baserer sig på et mangeårigt arbejde, der går tilbage til 1967. Ønsker du at vide mere om bibliografiens historie, kan du læse Aage Jørgensens artikel "Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi – et one-man-show, der institutionaliseres" (2015).

Databasen er fortsat under udvikling. Vi arbejder på at forbedre søgeinterfacets layout og anvendelighed, at fjerne overflødige funktioner samt at læse korrektur på posterne. Du kan kontakte bibliografiens redaktør, Lasse Seistrup Holst, her.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Konsul George Jorcks og hustru Emma Jorcks Fond samt Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (Københavns Universitet).

SimpleCode logo   SimpleCode logo   SimpleCode logo

 

;